Logo Torget

Presse

 

Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål eller forespørsler angående fornyelsen av Torvet.
Illustrasjonsbilder av Torvet finner du nedenfor. Disse kan lastes ned til fri bruk for presse. Bildekreditering: Agraff AS/ Visualis.

Kontaktpersoner:

Prosjektleder Marit Solum
Tlf: 911 16 982
E-post: marit.solum@trondheim.kommune.no

Kommunikasjonsrådgiver Ingunn Grøtte
Tlf: 909 77 486
E-post: ingunn1.grotte@trondheim.kommune.no

Presseomtale av Torvet

Pressebilder:

Nye Torvet skal være en åpen og verdig plass midt i hjertet av byen (Agraff AS/ Visualis).

Last ned (13 MB)

 

Torvet har fått mange og gode offentlige sitteplasser, både langs husveggene og under trær i utkanten av torgflata. Mange har kommet med innspill og ønsker om flere sitteplasser på Torvet, og det er nå etablert opp mot tusen plasser utenom serveringsstedene (Illustrasjon: Agraff AS/ Visualis).

Last ned (13 MB)

 

Nye Torvet har fått langt bedre fasiliteter for både marked, torvhandel og arrangement enn tidligere. Dekket er flatt og fleksibelt med god tilgang til vann, strøm og nett (Illustrasjon: Agraff AS/ Visualis).

Last ned (11 MB)

 

Nye Torvet blir blir byens naturlige møteplass nummer én, både til hverdag og fest. Det er stort potensiale for uteservering langs Sommergården og Kongensgate 16-18 (Illustrasjon: Agraff AS/ Visualis).

Last ned (10 MB)

 

Trær skjermer området inn mot bebyggelsen og skaper en lunere atmosfære rundt serveringsstedene. Potensialet for uteservering er stort. Arealet som er satt av er på ca. 1600 kvadratmeter og er større enn på Solsiden (Illustrasjon: Agraff AS/ Visualis).

Last ned (10 MB)

 

Statuen av Olav Tryggvason har fått en ny og større granittkant rundt sokkelen. Sokkelen har i alle år vært et kjent samlingspunkt og blir nå enda mer attraktiv med ny utforming. Vannelementer vil gi nytt og stemningsskapende særpreg og invitere til lek (Illustrasjon: Agraff AS/ Visualis).

Last ned (11 MB)

 

Statuen, soluret og kompassrosen vil fortsatt være det naturlige midtpunktet på Torvet. Kompassrosen er laget etter mal fra originaltegninger. Torvet har fått et dekke av naturstein som er lagt i mønster inspirert av trøndersk mønstertradisjon. Kunstner Edith Lundebrekke står for utarbeidelsen (Illustrasjon: Agraff AS/ Visualis).

Last ned (14 MB)