Logo Torget

Presse

 

Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål eller forespørsler angående fornyelsen av Torvet.
Illustrasjonsbilder av Torvet finner du nedenfor. Disse kan lastes ned til fri bruk for presse. Bildekreditering: Agraff AS/ Visualis.

Kontaktpersoner:

Prosjektleder Marit Solum
Tlf: 911 16 982
E-post: marit.solum@trondheim.kommune.no

Kommunikasjonsrådgiver Tine Nilsen
Tlf: 994 05 089
E-post: tine.nilsen@trondheim.kommune.no

Presseomtale av Torvet

Pressebilder:

Nye Torvet blir en åpen og verdig plass midt i hjertet av byen (Agraff AS/ Visualis).

Last ned (13 MB)

 

Torvet får mange og gode offentlige sitteplasser, både langs husveggene og under trær i utkanten av torgflata. Mange har kommet med innspill og ønsker om flere sitteplasser på Torvet, og det er nå tatt høyde for rundt tusen plasser utenom serveringsstedene (Illustrasjon: Agraff AS/ Visualis).

Last ned (13 MB)

 

Nye Torvet får langt bedre fasiliteter for både marked, torvhandel og arrangement enn i dag. Dekket blir flatt og fleksibelt med god tilgang til vann, strøm og nett (Illustrasjon: Agraff AS/ Visualis).

Last ned (11 MB)

 

Planene for nye Torvet legger til rette for at byens naturlige midtpunkt blir møteplass nummer én, både til hverdag og fest. Det blir stort potensiale for uteservering langs Sommergården og Kongensgate 16-18 (Illustrasjon: Agraff AS/ Visualis).

Last ned (10 MB)

 

Trær skjermer området inn mot bebyggelsen og skaper en lunere atmosfære rundt serveringsstedene. Potensialet for uteservering er stort. Arealet som er satt av er på ca. 1600 kvadratmeter og er større enn på Solsiden (Illustrasjon: Agraff AS/ Visualis).

Last ned (10 MB)

 

Statuen av Olav Tryggvason får ny og større granittkant rundt sokkelen. Sokkelen har i alle år vært et kjent samlingspunkt og vil bli enda mer attraktiv med ny utforming. Vannelementer vil gi nytt og stemningsskapende særpreg og invitere til lek (Illustrasjon: Agraff AS/ Visualis).

Last ned (11 MB)

 

Statuen, soluret og kompassrosen skal fortsatt være det naturlige midtpunktet på Torvet. Kompassrosen skal lages etter mal fra originaltegninger. Torvet får et dekke av naturstein som legges i mønster inspirert av trøndersk mønstertradisjon. Kunstner Edith Lundebrekke står for utarbeidelsen (Illustrasjon: Agraff AS/ Visualis).

Last ned (14 MB)