Logo Torget

Uteservering på Torvet i sommer

13.06.2019

De nye benkene på Torvet er allerede i bruk.

Arbeidet med å fornye Torvet er kommet langt. Selv om det er et år igjen til alt er ferdig, blir det allerede i sommer flere serveringssteder langs Kongens gate. Frati utvider sin uteservering, mens Døgnvill kan benytte området langs fasaden i Kongens gate.

San Sebastian åpner dørene igjen i sommer, og kan ta i bruk arealet langs fasaden til uteservering. Videre mot Nordre gate er det servering ute både hos Sushi Bar og Starbucks.

I Matzowgården, hvor Turistinformasjonen tidligere holdt hus, åpner et helt nytt restaurantkonsept med 170 spiseplasser inne og nesten 200 ute. Restauranten Sabrura/Sot åpner i juni og da vil deler av uteserveringen også kunne tas i bruk.

Se illustrasjonene: Slik blir Torvet etter fornyingen!
Les også: Det nye Torvet får opp mot tusen offentlige sitteplasser 

Arbeid på Torvet i sommer

Frati har utvidet sin uteservering i år.

Fra 1. juni går Torvet-prosjektet inn i sommerfasen. Det betyr at byggearbeidet trekkes lenger bort fra fasadene. Fram til 1. september blir det større plass for både publikum og næringsliv langs bygningene som omkranser Torvet.

De mest omfattende gravearbeidene er nå ferdig. Videre framover vil arbeidet i all hovedsak konsentreres rundt steinlegging og møblering av resten av Torvet.

Se fremdriftsplan her.

Arbeid i sommer:

  • Kongens gate:  legging av smågatestein i wienermønster (buemønster)
  • Sommerveita: får gatevarme og storgatestein
  • Torvet: arbeidet med skiferlegging og gatevarme fortsetter inne på torvflata

Entreprenøren tar ferie uke 29 og 30. Det betyr at det ikke vil foregå arbeid på Torvet fra 15.-28. juli.

Les mer: Torvet bygges smart og fremtidsrettet

Ønsker du nyhetsbrev fra Torvet i Trondheim? Meld deg på i grønt felt nederst på siden!

Folkelivet er på vei tilbake til Torvet! Mange har allerede tatt i bruk de nye benkene, selv om mye gjenstår før alt er helt ferdig (Foto: Mathias Midtbøe)