Logo Torget

Kuldegrader og telt på Torvet

29.01.2019

På en anleggsplass er det ikke alt arbeid som lar seg like enkelt gjennomføre uansett vær og temperatur. I kaldt vintervær gjelder det å rigge anlegget godt, og å finne løsninger som gjør at arbeidet kan fortsette som planlagt.

Les også: Torvet bygges smart og fremtidsrettet

Slik blir Torvet – se bildegalleri og les mer om utformingen!

Steinlegging i telt

På Torvet utføres flere oppgaver parallelt, men i vinterkulda er det spesielt steinleggingen det må tas hensyn til. Skiferen krever temperaturer på over fem grader for å kunne legges i fast dekke, og for å kunne fortsette arbeidet, har det vært nødvendig å sette opp to arbeidstelt og et lagertelt inne på anleggsplassen.

Brukes fram til våren

Arbeidsteltene er på 120 kvadratmeter og holder en temperatur på 10-15 grader, både på golv og i lufta. Lagerteltet brukes til oppbevaring av skifer og granitt. Teltene oppvarmes av fjernvarme. De vil flyttes videre til nye områder etter hvert som skiferleggingen blir ferdig, og vil trolig være i bruk fram til påske, eller fram til underlaget oppnår en minimumstemperatur på fem grader.

Fram til nå er det lagt ca. 340 kvadratmeter skifer og 100 kvadratmeter granitt inne på torvflata. I tillegg er det lagt skifer på fortauene i Kongens gate fra Prinsenkrysset, bort til Døgnvill og rundt hjørnet ned til Burger King i Munkegata. Videre er det lagt skifer langs fasaden til Kongens gate 16-18.

Over 10 000 kvadratmeter skifer

Torvet skal få nytt dekke, og området som skal steinlegges er på ca. 10 400 kvadratmeter. Skiferen fra Oppdal og Alta kommer i ulike fargenyanser,  og skal legges i et mønster som er inspirert av trøndersk mønstertradisjon.

Les mer om skiferlevaransen til Torvet her.

Ønsker du nyhetsbrev fra Torvet i Trondheim? Meld deg på i grønt felt nederst på siden!