Logo Torget

Flere gangveier rundt Torvet i desember

12.12.2018

Julehandelen pågår for fullt og Torvet er mer tilgjengelig enn noen gang siden i høst. 1. desember ble anleggsarbeidet trukket så langt unna fasadene som mulig for å gi bedre plass til næringsliv og alle som bruker Midtbyen i julesesongen. Gravearbeidet i Sommerveita er også ferdig, og det er igjen mulig å gå mellom Torvet og Nordre via veita.

– Gangpassasjene er bredere og det er lettere for folk å bevege seg rundt Torvet nå. Vi tilpasser arbeidet så langt det lar seg gjøre uten at det går betydelig ut over fremdrift og økonomi, sier prosjektleder for Torvet, Marit Solum.

Se bilder og les om hvordan det nye Torvet blir!

Lyssøyler viser vei

Det er satt opp flere lyssøyler rundt Torvet som markerer åpningene til gangpassasjene. For å øke tilgjengeligheten ytterligere, er mange av byggegropene fylt igjen slik at det er mulig å krysse Torvet gjennom anlegget. Entreprenøren har også satt opp gangtunnel med lys der de kan få behov for å løfte last over.

– Vi håper lysportalene vil gjøre det lettere å se hvor man skal passere over og rundt Torvet i mørketida. Portalene vil gjøre passasjene mer synlige både på dag og kveldstid, sier Solum. Dessverre har det vært en del problem med strømmen så lyset slår seg av, men vi håper dette blir rettet på i løpet av de første dagene i desember.

Les også: Hvor skal julegrana stå i år?

Ønsker du nyhetsbrev fra Torvet i Trondheim? Meld deg på i grønt felt nederst på siden!