Logo Torget

Her finner du julegrana og julemarkedet

28.11.2018

Tradisjon tro blir det både julegran og julemarked i Midtbyen selv om Torvet er under ombygging. Kongens gate og Nordre gate blir ny, midlertidig arena for julemarkedet i år, mens julegrana skal settes opp utenfor Vår Frue kirke.

Julegran fra Bymarka

Juletreet blir like flott, men noe mindre enn de som tidligere har prydet Torvet. Forberedelsene har pågått en god stund, for når julegrana er på flyttefot, kreves også ny juletrefot. Betongfoten er over en meter i både høyde og diamenter, og trolig byens største.

– Julegrana er 11 meter høy og trenger en solid juletrefot. Fundamentet er støpt ferdig, så nå skal alt ligge til rette for å ta i mot byens flotteste juletre, sier prosjektleder for Torvet, Marit Solum.

Treet skal hentes fra Fjellseterveien i Bymarka. Det skal felles og deretter reises på kirkebakken 28. november. Søndag 2. desember inviteres hele byen til tradisjonell julegrantenning klokken 17.

Julemarked 13 dager til ende

Ved julegrana skal det settes opp en festivalscene og gjøres klart for salg av juletrær. Bondens Marked og den store lavvoen blir å finne utenfor Vår Frue kirke i Kongens gate, mens salgsbodene skal stå nedover Nordre gate. Julemarkedet arrangeres fra 7.-19. desember.

Les alt om årets julemarked her!

Bedre plass langs fasadene på Torvet

Når julegrana tennes skal byggearbeidet trekkes så langt bort fra fasadene rundt Torvet som mulig. Dette gjøres for å gi bedre plass til næringsliv og julehandel. Arbeidet i Sommerveita skal også være ferdig da, og det blir igjen mulig å gå mellom Torvet og Nordre via veita.

Julemarked på Torvet neste år

I desember neste år skal arbeidet med å fornye Torvet ha kommet så langt at julemarkedet kan flytte tilbake. Da vil det kun gjenstå noe steinlegging, samt planting av blomster og trær. Torvet åpner ikke offisielt før i juni 2020, men med julemarkedet på plass i 2019, blir dette det første planlagte arrangementet på det nye Torvet. Og det er allerede klart hvor julegrana skal stå.

– Julegrana vil få en fast plass på Torvet i alle år framover. Vi skal støpe en permanent juletrefot, og grana blir stående ikke langt unna der den alltid har stått. Torvet blir nytt, men tradisjonene består, smiler Solum.

Ønsker du nyhetsbrev fra Torvet i Trondheim? Meld deg på i grønt felt nederst på siden!