Logo Torget

Veien gjennom byens største byggeplass

16.10.2018

Det er kronglete å komme seg rundt Torvet for tiden. Byens festplass fornyes, og er blitt en byggeplass på størrelse med et par-tre fotballbaner. Området kan virke ufremkommelig og stengt, men det er alltid gangveier åpne slik at det er mulig å komme seg til og fra Trondheim Torg og andre butikker og restauranter som ligger i nærheten.

– Fremkommelighet under hele byggeperioden er et meget viktig krav vi har stilt overfor entreprenøren. Publikum skal alltid finne gangtraseer gjennom anleggsområdet, sier prosjektleder for Torvet, Marit Solum.

Flytter gjerder for å gi gangplass

Det jobbes parallelt med ulike arbeidsoppgaver forskjellige steder på Torvet. Fremkommeligheten for publikum og næringsliv skal alltid være i fokus, og byggegjerdene flyttes så fort en arbeidsoppgave er ferdig slik at større deler av anleggsområdet kan åpnes. Dette gjør det vanskelig på forhånd å informere om akkurat hvor gangpassasjene vil gå fra uke til uke.

– Vi har stor forståelse for at området kan virke rotete og lite tilgjengelig. Det jobbes kontinuerlig med å finne løsninger, og vi håper publikum og næringsliv heller foretrekker at vi er raske med å åpne nye, om enn noe smale gangpassasjer, enn at arbeidet trekker ut i tid, sier Solum.

Se illustrasjoner og les mer om hvordan Torvet blir! Bruk menyene for å bli kjent med tankene bak utformingen.

Tett på gravemaskinene

Torvet er i dag byens største byggeplass, og fordi området er åpent, gir dette publikum en unik mulighet til å komme tett på byggearbeidet. Mange liker at de kan følge ombyggingen på nært hold.

– Jeg rusler daglig gjennom byen og synes det er interessant å følge med på utbyggingen på Torvet. Her kan vi jo se alt som foregår, sier Petter Kristiansen, som tar en titt ned i kulvert-gropa. Han har så langt ikke opplevd problemer med å komme seg rundt.

– Det går egentlig av seg selv, det er bare å følge strømmen. Også hjelper det jo å legge godviljen til og tenke på at det blir bra til slutt, sier Kristiansen.

Lysportaler vil markere gangveier

I løpet av høsten skal det settes opp flere lysportaler som vil markere åpningene til gangpassasjene på Torvet.

– Vi håper lysportalene vil gjøre det lettere å se hvor man skal passere over og rundt Torvet i mørketida. Portalene vil gjøre passasjene mer synlige både på dag og kveldstid, sier Solum.

Ønsker du nyhetsbrev fra Torvet i Trondheim? Meld deg på i grønt felt nederst på siden!