Logo Torget

Informasjon om nye Torvet – på Torvet

28.08.2017

I løpet av høsten 2017 starter arbeidet med å fornye Trondheims viktigste byrom. Torvet skal oppgraderes, og når det står ferdig sommeren 2020, vil alle som bruker Midtbyen møte et ryddig og verdig torg utformet for å gi en ny og bedre ramme for både handel, marked, aktiviteter, konserter, uteservering og opplevelser.

Nysgjerrig på hvordan Torvet blir? Les mer og se bildekarusell her!

Illustrasjoner på store boards

Med store arrangement som VG-lista, Mat – og bryggerifestivalen, Toppidrettsveka, Amcar-treff og Gjenbruksdagen er det mange som har tatt turen til Torvet i sommer. For å vise alle hvordan det nye Torvet blir er det satt opp seks store utstillingsmontre med til sammen tolv plakater i området. Fire er plassert utenfor restauranten Døgnvill, en står utenfor Rema 1000 på Trondheim Torg og den siste på hjørnet ved Sommergården.

– Illustrasjonene gir et godt bilde på hvordan vi ser for oss at Torvet skal brukes når det står ferdig. Mange lurer på hvordan det blir og det er fint å få vist det fram på denne måten, sier prosjektleder for Torvet, Marit Solum.

Byens møteplass nummer én!

Info-tavlene er laget etter ulike tema og publikum får innblikk i alt fra møblering og sitteplasser til hvordan Olavsstatuen, solur og kompassrose skal ivaretas.

I arbeidet med planen for Torvet har det vært viktig å sørge for at det settes av god plass til servering og handel.

Derfor er kantsonene gjort bredere enn i dag slik at det skal være plass til mange og enkelt å drive servering. Langs husveggene som omkranser Torvet og Kongens gate er det satt av ca 1600 kvadratmeter og arealet blir større enn på Solsiden. Dette gir stort potensiale for kafé- og restaurantvirksomhet.

Det blir også gode muligheter til å finne steder å sitte som ikke er tilknyttet serveringsstedene. På Torvet vil det bli rundt tusen offentlige sitteplasser. 

– Ombyggingen skal styrke Torvet sin posisjon som et pulserende sted i Midtbyen. Torvet er byens naturlig midtpunkt og skal bli en møteplass som byr på gode opplevelser for alle, sier Solum.

Les flere nyheter om Torvet her!

Ønsker du nyhetsbrev fra Torvet i Trondheim? Meld deg på i grønt felt nederst på siden!