Logo Torget

«Go´dagen» får plass på Sverresborg

18.08.2017

Den kjente skulpturen «Go’dagen» laget av Tone Thiis Schjetne blir de to neste årene å finne på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum.

– Vi er glad for å kunne bidra til at den folkekjære torgkona «Go´dagen» får midlertidig opphold på Sverresborg mens Torvet bygges om, sier Berit Kirksæther i rådmannens fagstab for kultur og næring.

Nysgjerrig på hvordan nye Torvet blir? Les og se illustrasjoner her!

Trygt å flytte skulpturen

På grunn av arkeologiske utgravinger ved Hornemansgården og den planlagte fornyelsen av Torvet, ble skulpturen i forrige uke flyttet til kommunens lager på Valøya. I etterkant har folkemuseet kommet med et forslag om å gi plass til henne der.

– Vi har vurdert det slik at det er trygt å flytte torgkona til Sverresborg. Trondheim bydrift vil bistå med monteringen, slik sikrer vi best mulig håndtering og unngår skader, sier Kirksæther.

«Go`dagen» blir å finne på torget i Byavdelingen ved museet. Flytting vil skje over helga.
Skulpturen skal tilbake til Torvet så snart ombyggingen er ferdig.

For ytterligere informasjon kontakt:

Berit Kirksæther
Rådgiver, rådmannens fagstab kultur og næring
Tlf: 952 63 910
Sentralbord: 72 54 00 00

Torunn Herje
Direktør
Sverresborg Trøndelag Folkemuseeum
Tlf: 900 67 836

 

Fakta om «Go’dagen»:

  • Laget av billedhugger Tone Thiis Schjetne i 1980
  • Skulpturen er ca. 175 cm høy og støpt i bronse
  • Innkjøpt av Trondheim kommune i 1983 og har siden den gang stått utenfor Matzowgården på den sørøstre kvadranten av Torvet
  • Laget etter modell av Anna Kornelia Holm, en kvinne fra Skjervøy i Troms, som kom til Trondheim for å arbeide som hushjelp. Som pensjonist tilbrakte hun mye tid på torget eller på en benk ved Nidarosdomen. Alle som hilste fikk et blidt «Go’dagen» til svar (Kilde: Wikipedia).
Ønsker du nyhetsbrev fra Torvet i Trondheim? Meld deg på i grønt felt nederst på siden!